Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2005

πάει η άννα guru?

η άννα. ναι. η άννα είναι μια μπερδεμένη ιστορία. πότε έτσι... χαζοχαρούμενη, χαριτωμένη για άλλους, όλο γελάκια, ενέργεια και βλακείες. χαμογελάει σε όλο τον κόσμο, αυτό κάποιες φορές της έχει δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά ακόμη κι αν της εξηγήσεις πως μόνο η κατηγορία "rainman" έχει δικαίωμα να γελά ακατάπαυστα, έχοντας το ακαταλόγιστο, δεν νομίζω ότι θα καταλάβει. αυτό με τον καιρό με έκανε να καταλήξω στο ότι είναι ίσως και λίγο χαζή.

πότε αλλιώς... κάθεται και σε κοιτάει. ή όχι απαραίτητα σε. κοιτάει κάπου. νομίζεις πως σκέφτεται κάτι σοβαρό. στην πραγματικότητα το να σκέφτεται για την παγκοσμιοποίηση συγκεντρώνει πολύ λιγότερες πιθανότητες από το να σκέφτεται τι θα βάλει αύριο/το βράδυ/το σάββατο ή την τετάρτη. είναι πολύ πιθανό να γίνει κακόκεφη. πιθανότατα σημαίνει ότι δεν βρήκε κάτι καλό να φορέσει. αυτό με οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα πως είναι αρκετά κενή.

η άννα δεν είχε ποτέ πολλούς φίλους. είχε λίγους, που όμως ποτέ δεν έμεναν πολύ. εγώ αποτελώ εξαίρεση. έχω μείνει από τότε που τη θυμάμαι. η αλήθεια είναι πως και να ήθελα, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. πάντως δεν ξέρω αν θα ήθελα.
η άννα φοβάται να μένει μόνη της. τρομάζει πολύ. κάποτε είχε πάρει γάτα και πολύ συχνά στον δρόμο την ακούω να χαιρετάει τα σκυλιά της γειτονιάς της. κανονικά "τι έγινε μεγάλε, πως είμαστε σήμερα;", το άκουσα σήμερα το πρωί αυτό. τα σκυλιά συνήθως δεν απαντούν. έχω την αίσθηση ότι την παίρνουν για κάπως τρελή.

η μεγαλύτερη φοβία της άννας, νομίζω, είναι να μην τη βρουν κάποια στιγμή από τη μυρωδιά... αυτά που λένε καμιά φορά στις ειδήσεις. παρόλ' αυτά έχει μια ιδιαίτερη τέχνη στο να διώχνει όποιον θέλει να βοηθήσει στην πρωτύτερη ανακάλυψή της, να της κρατάει συντροφιά ας πούμε για να γίνουμε κατανοητοί. όταν κάποιος είναι πολύ κοντά της "πνίγεται". τότε αρχίζει να γίνεται απολύτως υστερική.

η άννα έχει από τότε που γεννήθηκε τα δικά της. προβλήματα συνεννόησης με τον υπεύθυνο της γέννησης. τον έναν δηλαδή. δεν τα βρίσκουν γιατί δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα. η άννα λέει ότι δεν την καταλαβαίνει και πως δεν ξέρει να μιλήσει. είναι αποδεδειγμένο πια, η άννα κι αυτός μοιάζουν πολύ. είναι σίγουρο πως αυτή γίνεται απολύτως ακατανόητη για τους γύρω της.

η άννα... έχει πολλά. αλλά καμιά φορά σκέφτομαι και ειλικρινά με κάνει να πιστεύω πως στο σύνολό της είναι σκατοχαρακτήρας. εκείνο που μου προξενεί εντύπωση είναι ότι όμως κάποιοι την αγαπάνε πολύ. εγώ. εγώ μένω για να προσπαθώ να της θυμίζω να μην τους απογοητεύσει. για να την πιστεύουν αυτοί, κάτι θα βλέπουν. και με τον καιρό, ελπίζω να το δω κι εγώ... το ψάχνω...

p.s. η άννα δεν πήγε guru. θέλει να ξεδώσει κι έχει αρχίσει να της τη βαράει. νομίζω ότι πολύ σύντομα θα γίνει πάλι αφόρητη.

1 Comments:

Blogger hobgoblin said...

κοντά της θα μείνω. δεν γίνεται κι αλλιώς. αν έχω να πάρω θα δείξει. μπορεί και όχι...

δεν ξέρω αν με ξέρεις, ούτε αν όλες ίδιες είμαστε, αλλά εσύ που είσαι 15 ακόμη (σωστά;) μπορεί και να προλαβαίνεις... να ισορροπήσεις...

;)

6/11/2006 10:35:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home